TEL: 0654 664 364
MAIL: mail@gerardversluis.nl

Welkom op de Over Mij pagina

Lees hier wat achtergrond informatie en leer me een klein beetje beter kennen.

HR Analytics

In 2003 was ik aandeelhouder van een ICT bedrijf met 42 FTE, onderdeel van de internationale Transfer Solutions Group. Voor een van onze klanten, de gemeente Den Haag, hebben we een workflow applicatie gebouwd die de WVP (Wet Verbetering Poortwachter) ondersteunde. Vanaf die tijd heb ik me met het optimaliseren en automatiseren van HR processen en het ondersteunen van HR managers, Business Partners en HR teams beziggehouden. 

Zie ook Transfer Solutions Group voor een bredere dienstverlening dan specifieke de HR processen optimaliseren.


Lean en Six Sigma

Lean en Six Sigma vormen een rode draad door mijn carrière. Als gecertificeerde Master Black Belt heb ik vele Green Belt en Black Belt cursisten opgeleid en geholpen met zowel de theoretisch als de praktijk certificering (APMG, ASQ, IASSC). Naast de trainingen heb ik vele veranderprojecten geleid en optimalisaties uitgevoerd, zowel bij financials, commerciële bedrijven als in de zorg en het onderwijs. Ook in mijn HR Analytics trainingen en projecten maak ik nog steeds dankbaar gebruik van al het moois uit de Lean en de Six Sigma wereld.

Verandermanagement

Na een aantal jaren in de ICT begon ik te begrijpen dat mensen niet slechts de zwakke schakel zijn in processen die we automatiseren. Daarna ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de processen in hoofden van mensen en hier veel over gaan lezen en studeren oa via NLP trainingen en een MBA verandermanagement. In de vele verander projecten die ik daarna heb mogen uitvoeren focus ik nu meer op de best haalbare oplossing in plaats van de beste oplossing. En probeer ik met mensen en afdelingen kleine stapjes te zetten op weg naar "elke dag een beetje beter".

Wiskunde en Statistiek

Hoewel ik Informatica heb gestudeerd (TH Twente, tegenwoordig Universiteit Twente) waren wiskunde en statistiek belangrijke vakken. In mijn HR analytics praktijk maak ik nog steeds dankbaar gebruik van deze kennis. En omdat het zo leuk is, werk ik incidenteel als wiskunde (bijles) docent waarbij ik probeer leerlingen liefde voor cijfers bij te brengen. zie ook mijn wiskunde bijles pagina

Getrouwd en vader van 2 zonen

Mijn zonen zijn ondertussen afgestudeerd en aan het werk. De een in de wereld van het watermanagement en de ander in de crypto wereld. Mijn vrouw is verzuimmanagement expert en heeft net een boek geschreven over 2e spoor coaching. Al met al is het een mooie stabiele basis om vanuit te werken. In Doorwerth hebben we een prachtig kantoor aan huis en sinds een jaar ook een buitenkantoor in de tuin laten plaatsen

Bridge

Ik speel al ruim 30 jaar bridge en heb op een bepaald moment de keuze gemaakt niet voor professioneel bridge te gaan. Da's een lang verhaal maar ik heb er geen spijt van (zie bridge coaching door Gerard Versluis). Nog steeds vind ik het erg leuk en speel ik het graag hoewel ik er de laatste jaren veel te weinig tijd voor neem.

Naast bridge (ja dat is een echte sport) houd ik mijn conditie op peil met spinning, body pump en wandelen.

Stuur een mail voor een 
Gratis Consultatie!